Groendaken en terrasdaken

Een groendak zorgt niet alleen voor een bijzondere uitstraling, het biedt tevens verschillende gebruiksvoordelen en financiële voordelen. Een groendak is geschikt voor zowel platte als hellende daken. Meijer Dakbedekking is gespecialiseerd in het aanleggen van groendaken en de aanleg van groendaken wordt uitgevoerd met vakmanschap en oog op kwaliteit.

De voordelen van een groendak

Een groendak beschermt het dak bij temperatuurschommelingen, het buffert veel water bij regen en beschermt tegen hagel, zorgt het voor een effectieve isolatie van zowel geluid als warmte en werkt het dak luchtzuiverend. Een groendak zorgt tevens voor een langere levensduur van uw dakbedekking, en de dak- en gevelbegroeiing draagt bij aan een duurzaam dak en gebouw.

Diverse soorten groendaken

Een groendak, ook wel sedumdak genoemd, is in verschillende soorten te verkrijgen. Intensieve groendaken worden ook daktuinen genoemd. Ze zijn vergelijkbaar met gewone tuinen, zowel van uitzicht, gebruik, als van onderhoud. De begroeiing bestaat uit grassen, kruiden, struiken en soms zelfs bomen. Een dergelijk groendak zorgt voor een grote belasting en vergt een aangepaste, versterkte dakconstructie. Bij extensieve groendaken of vegetatiedaken is de begroeiing voornamelijk beperkt tot mossen, vetplanten en kruiden. Deze daken vergen weinig onderhoud. De belasting van deze daken is geringer, waardoor ze meestal geen aangepaste dakconstructie vergen en ook kunnen aangelegd worden bij bestaande gebouwen. U kunt er niet op lopen.
Voor meer informatie zie: www.daktuinen.nl

Ook voor een terrasdak gaat u naar Meijer Dakbedekking

Met een terrasdak wordt de ruimte van uw dak zo goed mogelijk benut en het terrasdak zorgt bovendien voor een mooie uitstraling en mooi omgevingsbeeld. Meijer Dakbedekking is gespecialiseerd in het aanleggen van terrasdaken. Een terrasdak wordt gerealiseerd met een begaanbare verharding die geplaatst wordt op een dak. Bij de realisatie van een terrasdak wordt rekening gehouden met de inrichting van het terrasdak, welke zorgt voor extra eisen voor de juiste ondergrond.