Kunststof dakbanen

Ook kunststof dakbedekking is een mogelijkheid bij dakbedekking. Meijer Dakbedekking beschikt over expertise en ervaring in plaatsing van kunststof dakbedekking. Kunststof dakbedekking heeft als voordelen dat het licht van gewicht en UV-bestendig is, gemakkelijk is in onderhoud en een lange levensduur heeft. Veelal wordt kunststof dakbedekking gezien als milieuvriendelijk materiaal voor dakbedekking. Het is namelijk 100% recyclebaar en bovendien dunner en lichter dan de meeste soorten bitumineuze dakbedekking. Kunststof dakbedekking is geschikt voor platte en licht hellende daken en is verkrijgbaar in diverse soorten en uitvoeringen:

  • PVC dakbedekking
  • TPO dakbedekking
  • EPDM dakbedekking
  • ECB dakbedekking

PVC dakbedekking

PVC is een hoogwaardig en duurzaam product op de markt van dakbedekking. PVC is vrij stug, licht in gewicht en is onderhoudsvriendelijk. PVC als dakbedekking gaat ca. 20 tot 30 jaar mee, afhankelijk van de dikte.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking wordt vaak koud gekleefd geplaatst, gaat ruim 40 jaar mee en vergt weinig onderhoud. Doordat het materiaal van EPDM dun en licht is, heeft het een gemakkelijke verwerkbaarheid. EPDM kan op maat worden gemaakt en zorgvuldig door ons team van dakdekkers geplaatst.

ECB dakbedekking

ECB dakbedekking is een glasvlies versterkte kunststof bestaande uit een homogeen mengsel van bitumen en kunststof. Door deze mix is de verwerking zeer eenvoudig. Alle naden worden aangehecht door middel van een föhn. ECB is UV bestendig en wortelwerend. Deze dakbedekking kan uitgevoerd worden in een mechanisch bevestigd systeem, losliggend geballast of verkleefd systeem. ECB is zeer duurzaam en valt onder de DUBO keur.