Bitumineuze dakbanen

Meijer Dakbedekking is gespecialiseerd in bitumineuze dakbedekking. Ons team van dakdekkers heeft kwaliteit hoog in het vaandel bij de realisatie van bitumineuze dakbedekking. We kunnen wel stellen dat we in de dakenbranche hierin mede voorop lopen. Bitumineuze dakbedekking is verkrijgbaar in vele soorten en uitvoeringen en is blijvend waterdicht. Het is een plastisch materiaal, waardoor het vervormbaar is bij hoge temperaturen en het een goed hechtend vermogen heeft.

APP/ SBS

De dakrollen bestaan uit verschillende soorten op basis van gemodificeerd bitumen, plastomeer (APP) of elastomeer (SBS). Deze dakbedekking kan aangebracht worden volgens de brandmethode, volledig verlijmd of mechanisch bevestigd. Voor nieuwbouwdaken werkt Meijer Dakbedekking meestal met een tweelaags systeem. Waar anderen kiezen voor een economische oplossing (en daardoor met een kortere levensduur), werken wij met het oog op kwaliteit en duurzaamheid. Bij renovatie is het te kiezen systeem sterk afhankelijk van de bestaande situatie. Afhankelijk daarvan wordt naar de beste oplossing gezocht. Dit kan zijn door het overlagen van de bestaande dakbedekking (enkellaags of tweelaags) terwijl het in andere gevallen verstandiger is om de bestaande dakbedekking te verwijderen. Bitumineuze dakbedekking kan worden toegepast in verschillende systemen:
  • losliggend en geballaste systemen
  • mechanisch bevestigde systemen
  • volledig gekleefde systemen

Apax

Meijer Dakbedekking maakt onder andere gebruik van het product APAX van Troelstra en de Vries. Dit revolutionaire product heeft een verwachte levensduur van 35 tot 40 jaar, wat inhoudt dat het beduidend langer mee gaat dan gewone dakrollen. Bitumineuze dakbedekking APAX kan zowel koud gekleefd of met een föhn worden aangebracht. Dit maakt vuurveilig werken mogelijk, waarmee op deze manier rekening wordt gehouden met de wettelijke regelingen zoals NEN6050. De NEN 6050 geeft aan in welke zones op het dak niet met open vuur gewerkt moet worden  en welke voorzieningen moeten worden toegepast.

Apax kan worden toegepast in verschillende systemen:

  • losliggend en geballaste systemen
  • mechanisch bevestigde systemen
  • volledig gekleefde systemen