Groendak Friesland

Een groendak op uw huis geeft uw woning een bijzondere uitstraling. Zeker als het goed in het landschap past kan het een mooi plaatje opleveren. Maar dat is niet het enige voordeel. Een groendak zorgt ook voor goede isolatie en dus het vasthouden van warmte in uw huis. Daarnaast helpt een groendak bij het opvangen van hemelwater en wordt het dak beschermd tegen bij voorbeeld een hagelbui. Het dak isoleert daarnaast ook geluid. Groendak Friesland kan een groendak voor u aanbrengen.

Groendak Friesland levert verschillende soorten groendaken

Groendak Friesland kan diverse soorten groendaken leveren. U kunt een complete “daktuin” op het dak van uw huis laten leggen. Hiervoor moet het dak in de meeste gevallen worden verstevigd. Een dergelijke tuin vraagt wel het nodige onderhoud. Maar u kunt ook kiezen voor onderhoudsarme begroeiing met kruiden, mossen en vetplanten. Kiest u voor zo’n dak dan heeft u er weinig onderhoud aan en profiteert u toch van de eerder genoemde voordelen.

Ik wil een groendak

Als u interesse heeft in een Groendak neem dan contact op met ons bedrijf zodat we u de verschillende mogelijkheden kunnen laten zien. Een groendak kan in principe op ieder dak worden aangelegd. Uiteraard moet u rekening houden met de welstandscommissie van de gemeente of de voorwaarden van een Vereniging van Eigenaren voordat u opdracht geeft om van uw dak een Groendak te laten maken. Een Groendak is mogelijk op zowel schuine als platte daken.